• הירשמו לערוץ יוטיוב  שלנו, ותוכלו לקבל עדכונים והתראות, לצפות בין היתר בהרצאות מוקלטות, מצגות, ראיונות לתקשורת ועוד ...

    להצטרפות והרשמה  לחץ כאן

     

     

  • סוגיות מיוחדות בהצהרות הון, הנחיות, טיפים, הוראות, הסברים מפורטים, התא המשפחתי, הלוואות ומתנות ממשפחה/חברים ועוד... 
    להרצאה מוקלטת מלאה – לחץ כאן

  • הרצאה מוקלטת ומצגת מקיפה בנושא פעילות עסקית - עצמאי או חברה ?


    לצפייה – 
    לחץ כאן

  • הרצאה מוקלטת ומצגת מקיפה בנושא מיסוי הכנסות בחו"ל (Relocation),  חידושי פסיקה וחקיקה, הכללים החדשים מיום 1.1.2018

    לצפייה - לחץ כאן

  • המהפכה הגדולה במיסוי הנדל"ן ומיסוי הכנסות מהשכרה למגורים ולדירות נופש בשנה האחרונה

    לצפייה בהרצאה המוקלטת ובמצגת המקיפה – לחץ כאן

true

עצות וטיפים לסוף שנת המס 2010

12.12.2010

עצות וטיפים לסוף  שנת המס 2010

רמי אריה עו"ד רו"ח

לקראת סוף שנת המס 2010, ריכזנו עבורכם מספר עצות בתמצית, שיעזרו לכם להספיק ולחסוך עוד מסים לפני שהשנה תסתיים, כדלקמן:

1.       בדיקת חבות מס הכנסה לשנת 2010

1.1   מומלץ לערוך בדיקת חבות מס הכנסה על הרווח שנצמח בשנת 2010, על בסיס דו"ח רווח והפסד האחרון שניתן להפיק ממערכת הנהלת החשבונות, כדי לדעת את גובה סכום המס הצפוי לתשלום (או להחזר) מראש לפי הנתונים בפועל לשנת 2010.

1.2   יש להתאים את שיעור המקדמות למס הכנסה לפי החבות/החזר המס הצפוי לשנת 2010, כדי שלא תיווצר חבות מס גדולה או החזר מס גדול בדו"ח השנתי שלא לצורך.

1.3   אולם, באם יש הכנסה נמוכה או הפסדים אצל יחיד, כדאי לדחות הוצאות ולהקדים הכנסות כדי להשאיר הכנסה חייבת מספיקה לשם ניצול מדרגות המס הנמוכות והניכויים והזיכויים האישיים המגיעים ליחיד. שהרי לא ניתן להעביר את אלו משנה לשנה.

2.       התארגנות כחברה או עצמאי

2.1   כאשר העסק גדל וצומח ייתכן וחייבים לעבור לניהול ספרי חשבונות על פי שיטת הנהלת החשבונות הכפולה. במקרה כזה, כדאי לשקול להתאגד כחברה בע"מ מתחילת שנת 2010. שכן, אם נושאים בנטל ההוצאה בשל הנה"ח המורחבת, כדאי ליהנות משיעור מס החברות המופחת על רווחים לא מחולקים (24% בשנת 2011 לעומת 44% מס היחיד).

2.2   ההתאגדות כחברה, טובה גם כאשר קיים רווח גדול בעסק (נקודת איזון של כ- 30,000₪ רווח לחודש) שבחלקו מושקע חזרה בעסק ובוודאי כאשר יש בעסק גורמי סיכון גבוהים אשר עלולים לגרום להטלת חבויות כספיות של העסק באופן אישי כלפי בעל העסק.

2.3   ההתאגדות כחברה תאפשר תכנוני מס רבים, כגון מכירת מוניטין לחברה וניצול הקלות המס שייווצרו בשל מכר זה, רכישת נכסים על חשבון הרווחים לרבות כלי רכב ואף בית המגורים ? ועוד.

2.4   האמור אף מקבל משנה תוקף לאור הכפלת תקרה החייבת בדמי ביטוח לאומי שמחייבת בתשלום נוסף של 16% על רווחי יחיד, בעוד שחברה פטורה מתשלום ביטוח לאומי.

3.       הודעה על חישוב נפרד לבני זוג

3.1   בני זוג העובדים יחד באותו עסק, שותפות או חברה שבבעלותם, זכאים לפי פסקי הדין קלס ופס"ד שקורי לחישוב מס נפרד. תביעת חישוב נפרד לשש שנים לאחור יכולה להקנות החזרי מס בסכום של כ- 50,000 ₪ לכל שנה ובמצטבר לסכומים של מאות אלפי ₪.

3.2   הודעה על חישוב נפרד לבני זוג, לפי סעיף 66 (ה) לפקודה, יש למסור עד חודש לפחות, לפני תחילת עריכת החישוב הנפרד לבני הזוג בשל הכנסתם מהעסק/חברה שבבעלותם. כדאי לציין בהודעה כי המבקשים שומרים על הזכות לחישוב מס נפרד גם לפי פס"ד קלס ושקורי.

4.       העלאת שווי שימוש ברכב צמוד

4.1   לאור הרפורמה להעלאת שווי השימוש ברכב צמוד לעובדים, כמו גם להסדר החדש לתיאום הוצאות רכב שאינו צמוד לעובד ספציפי (הוצאות עודפות), כדאי לשקול מחדש את כדאיות החזקת הרכב צמוד לעומת קבלת רכיב "החזקת רכב" בשכר העובד. כאשר אין שימוש פרטי גבוה ברכב, כדאי להפסיק לקבל רכב צמוד מהחברה, בתמורה לקבלת החזקת רכב במשכורת ככסף ממש.

4.2   אולם, לאור הפסיקה האחרונה בנושא אפשר לקבל חוות דעת לפיה יחושב שווי הרכב הצמוד לפי הנסיעות הפרטיות בפועל לעומת ככל הנסיעות, כך ששווי הרכב הצמוד יהיה נמוך משמעותית לעובד המרבה לנסוע נסיעות עסקיות ברכב באופן שיביא לו חיסכון מס משמעותי. חיסכון מס שהוא גם לעובד וגם למעביד.

5.       קבלת דמי שכירות בשל נכסים עסקיים ודירות מגורים

5.1   היות והכנסה מדמי שכירות מדווחת על בסיס מזומן, כדאי לשקול הקדמת קבלת התקבול מדמי השכירות השנה או דחייתו לשנה הבאה, לפי מצב המיסוי הנוכחי שלנו השנה.

5.2   דחייה של הכנסות לשנה הבאה, טובה משום שבשנת 2010 ירדו שיעורי מס ההכנסה הן ליחידים והן לחברות.

6.       ניצול הפסדים בשוק ההון

6.1   כדאי לממש הפסדים מניירות ערך לפני תום שנת המס, כדי שניתן יהיה לקזזם כנגד רווחי הון שצמחו משוק ההון ומשבח מקרקעין או מכל מקור אחר.

6.2   ההתייחסות לאישורי הבנקים בדבר הרווחים משוק ההון והמס שנוכה במקור, צריכה להיות בשיטת "כבדהו וחשדהו", היות והבנקים אינם מקזזים את כל ההפסדים מהרווחים לצורך חישוב ניכוי המס במקור, ואינם מביאים לידי ביטוי הפסדים מועברים משנים קודמות, כמו כן לא מקוזזים הפסדים מהשקעות באמצעות ברוקרים מחוץ לישראל, וזיכויים אישיים המגיעים לאוכלוסיות מסוימות בשל רווחים בשוק ההון.

6.3   בעלי שליטה שיש להם הפסד שמומש משוק ההון, יכולים לקזזו כנגד משיכת דיבידנד מחברה שבשליטתם. כדאי לממש הפסד כזה "השווה" מס של 20% ולקזזו כנגד דיבידנד החייב במס של 25% - מגן מס של 5%.

6.4   היות והבורסה נמצאת כרגע בשיא גבוה שייתכן ויביא להפסדים בשנת 2011, מומלץ לסוחרים בניירות ערך לבקש להיחשב כחברה משפחתית בשנת 2011 ובכך ליצור "ביטוח סיכונים" שלפיו ככל שיהיו להם הפסדים מניירות ערך הם ייחשבו כהפסד אישי הניתן לקיזוז מכל מקור הכנסה אישי אחר בשנת המס 2011 ואם יהיו רווחים ישלמו עליהם מס חברות בלבד.

7.       ניכויים וזיכויים אישיים ליחידים

7.1   כדאי למצות את הניכויים והזיכויים האישיים הניתנים ליחידים כדי ליהנות מהפחתת המס כבר בשנת 2010. שהרי ניכויים וזיכויים שלא ינוצלו באותה שנת מס, לא ניתנים להעברה לשנה הבאה.

7.2   לעצמאים ובעלי שליטה כדאי להפקיד לקרן השתלמות, עד להפקדה השנתית המירבית המותרת. זהו מכשיר ההפקדה היחידי הניתן למשיכה בתוך תקופה קצרה יחסית (שלוש או שש שנים) בפטור מלא ממס.

7.3   כדאי לסיים זכאות לתואר אקדמי, או תעודת הוראה או לימודי מקצוע בהיקף של 1,700 שעות, עוד לפני 31.12.2010, כדי לקבל את זיכוי המס המגיע בשל לימודים אלה, כבר מתחילת שנת 2011. כל דחייה לזכאות לתואר תגרום לקבלת הזיכוי רק משנת 2012 ואילך.

7.4   הוצאות להשתלמות מקצועית בתחום העבודה, מוכרות לפי הפסיקה האחרונה גם לעצמאים וגם לשכירים.

7.5    זיכוי מס בשיעור של 35% מגיע בשל תשלומים למוסד מיוחד של ילד, בן זוג או הורה. הזיכוי ניתן בשל תשלומים העולים על 12.5% מההכנסה החייבת המזכה של המשלם כנגד הצגת קבלות על התשלום מהמוסד.

7.6   שתי נקודות זיכוי מס מגיעות לכם בשל כל ילד משותק, עיוור או מפגר. לפי הבהרת רשות המיסים מגיעות נקודות זיכוי אלו גם לילדים בעלי בעיות קשב וריכוז ובתנאי שהם הופנו על ידי ועדת השמה למוסד מיוחד גם אם בפועל למדו במוסד לימודי רגיל.

7.7   חיילים משוחררים זכאים לזיכויי מס מוגדלים בשל כל הכנסתם מעבודתם בשנים שלאחר השחרור מצה"ל. מיום 1.7.2007 הורחבה התקופה לקבלת הזיכוי עד שלוש שנים מיום השחרור, גם למשרתי שרות חלקי בצה"ל.

7.8   תשלומים לתרומות – מקבלים זיכוי ממס בשיעור של 35% מסכומי התרומות במגבלות המינימום והמקסימום שנקבעו לכל שנה. הכול בתנאי שהתרומות נעשו לעמותות ולמלכ"רים המוכרים לעניין סעיף 46 לפקודת מס הכנסה.

 

אנו מאחלים לכל הקוראים והחברים, סיום שנת כספים מוצלח ושנת רווחים גבוהים ומיסים נמוכים.

 

 

הוסף למועדפים
הקש קוד אימות
לא רשומים אירועים לחודש מאי
לא רשומים אירועים לחודש יוני
לא רשומים אירועים לחודש יולי